Cookie Consent by Cookie Consent Pris på en tilbygning på 2 min. | Tilbygning.prisberegning.dk

Stiger ejendomsværdiskatten når man bygger en tilbygning?

Sådan fungerer vores service

1

Indtast opgaven

Indtast din opgave i beregneren

2

Pris pr. mail

Du får din vejlede pris pr. mail med det samme

3

Du ringes op

Vores rådgivere vil hjælpe dig videre med projektet

Beregn prisen her

Ja, det gør den.

Når du udvider beboelsesarealet, så bliver ejendommen også mere værd, og så stiger skatten. Du betaler jo en skat af det, som ejendommen er værd (eller som SKAT vurderer, at din ejendom er værd).

Dog er der en grænse for, hvor meget ejendomsværdiskatten kan stige på et år - nemlig 20% og/eller 2400 kr.

Så hvis du bygger en stor tilbygning, der gør din bolig 1.000.000 mere værd efter SKAT's vurdering, så får du altså ikke en pludselig skattestigning på 10.000 kr. det efterfølgende år. Skatten vil dog stige til det passende beløb over de kommende år.

Undtagelsen er dog, hvis du mere end fordobler boligens værdi. Hvis du køber et lille hus på 50 kvadratmeter og udvider det til 200 kvadratmeter, så gælder stigningsbegrænsningen altså højst sandsynligt ikke.

Sådan vurderer SKAT værdien af din tilbygning

SKAT vurderer ikke værdien af din tilbygning ud fra, hvor meget du har betalt for den. Den bliver derimod vurderet ud fra, hvad kvadratmeterprisen er i dit lokalområde. Grunden til dette er, at det er den potentielle salgsværdi, der skal betales skat af, og ikke af dine udgifter.

Hvis du vælger at bruge en masse penge på et element i huset, der er dyrt (eks. et luksuskøkken), men som ikke øger salgsværdien, så koster det altså ikke mere i ejendomsværdiskat.

Fordel i at være færdig efter 1. oktober

Der er ret god fordel i at være færdig med tilbygningen lige efter 1. oktober. Er tilbygningen færdig før oktober, så kommer tilbygningen til at indgå i ejendomsvurderingen for det kommende år. Men er den færdig efter d. 1. oktober, så kan du slippe for at betale den højere ejendomsværdiskat indtil det efterfølgende år.

Der er altså ingen fordel i at skynde sig at blive færdig med sin tilbygning, hvis den står til at blive færdigbygget omkring oktober.

Andre beregnere

Prøv vores andre beregnere lige her, og få en pris på 2 minutter.