Free cookie consent management tool by TermsFeed Tilbygning til funkishus | Få gode råd og beregn en vejl. pris her

Tilbygning til funkishus

Sådan fungerer vores service

Indtast opgaven

Indtast din opgave i beregneren

Pris pr. mail

Du får din vejlede pris pr. mail med det samme

Du ringes op

Vores rådgivere vil hjælpe dig videre med projektet

Beregn prisen her

Funkishuse er normalt lyse, rummelige og godt indrettet, men alligevel kan man som i alle andre huse godt få brug for mere plads i boligen.

Hvis man vil bygge en tilbygning til en funkisvilla, så har man en meget spændende udfordring at løse – funkishuse er nemlig ikke altid så nemme at bygge om eller -til.

Du kan finde nyttig info og et par tips til dit tilbygningsprojekt her!

Flot arkitekttegnet funkishus

Hvad er et funkishus?

Funkis er en særlig form for byggestil og arkitektur, der har sin oprindelse i 1920’erne og 1930’erne.

Funkishuse kan kendes ved deres form, klare linier og funktionalistiske arkitektur og indretning.

En af grundprincipperne i funkis er, at arkitekturen skal styres af husets funktion/anvendelse og ikke omvendt. Et eksempel er udnyttelsen af dagslys: I et funkishus er vinduerne placeret der, hvor der er brug for lysindfald, og der hvor man får gode udsyn til haven. I traditionel arkitektur lagde man større vægt på, at vinduerne skulle placeres symmetrisk i forhold til hinanden. Men funkishuse har ofte asymmetriske vinduesplaceringer, da vinduernes funktion var vigtigere end et symmetrisk udseende.

Det typiske funkishus har en geometrisk form, asymmetriske vinkler og vinduesplaceringer, fladt tag og ofte en glat, pudset facade, selvom den også kan være i rå mursten.

Du kan læse mere om moderne tilbygninger med flade tage her.

Funkishuset er enkelt og funktionelt indrettet. Det har store, lyse rum, og ingen skråvægge.

Hvidt hus med moderne tilbygning i funkisstilen

Mange vælger funkisstilen

Funkisstilen er blevet meget populær blandt huskøbere i dag.

Når der skal bygges tilbygninger til andre huse end funkishuse, så vælger mange faktisk også at lade sig inspirere af funkisstilen. Den funktionelle tilgang og fokuset på lys og luftighed er lige i tidens ånd.

Nogle arkitektfirmaer har desuden specialiseret sig i at ombygge parcelhuse, så de kommer til at ligne funkishuse - her tager man altså noget, som ejeren af boligen måske synes er lidt kedeligt og uden stil eller særpræg, og giver det et tidløst, stilet udseende.

Tilbygninger til funkishuse kan være svære

Det kan være svært at bygge en vellykket tilbygning til et funkishus. Grunden til dette er, at de fleste originale funkishuse er så helstøbte, at det kan være svært at føje noget til uden at forringe det eksisterende.

Der er mange, der gerne vil betale lidt ekstra for et funkishus, så funkishuse er generelt meget salgbare og indhenter en højere pris. Derfor bør man som ejer også gøre sit bedste for at bevare stilen og udseendet, så godt man kan, for at beskytte investeringen.

Skal du bygge en tilbygning til et funkishus, så bør du derfor altid få en arkitekt med på råd – det er vores klare anbefaling.

Langt de fleste originale funkishuse er desuden arkitekttegnede, hvilket også gør det mere oplagt at bygge videre med hjælp fra en arkitekt.

Tilbygningsstilen

Vores bedste anbefaling, hvis man bor i et arkitekttegnet funkishus, er at fortsætte med husets stil og udtryk, hvis det er muligt.

Med det menes der, at vil man bevare det helstøbte indtryk af huset, så er det tit bedst at bruge samme materialer og byggestil, som det oprindelige hus blev bygget i.

Ved andre hustyper vælger man ofte at skabe kontrast med en tilbygning, eks. med en moderne tilbygning på et mere klassisk hus, men giver man sig i kast med dette ifm. et funkishus, så kan det ende grueligt galt, med mindre man har helt styr på arkitekturen og en fremragende forståelse for former, farver og stil.

Giver man sig i kast med mere vovede stilarter, så bør man ikke alene finde en arkitekt til at hjælpe, men den helt rette arkitekt.

Generelle tips når du vil bygge til

  • Start altid med at tjekke, om der er lokalplaner eller servitutter, der begrænser byggeriet af en tilbygning. I nogle områder må man eks. ikke bygge en førstesal på et hus eller en tilbygning. Tjek også bebyggelsesprocenten – i villakvarterer må huset eks. typisk ikke fylde mere end 40% af grundens areal, så dette kan begrænse, hvor stor tilbygningen kan være.
  • Tjek også, om huset er bevaringsværdigt, for så begrænses dine muligheder også.
  • Tænk altid på husets salgbarhed – vil projektet gøre huset mere attraktivt eller mindre attraktivt?
  • Indhent altid byggetilladelse, før byggeriet går i gang.
  • Få en arkitekt med på holdet. En arkitekt kan både hjælpe med at finde frem til den rette stil, hjælpe dig med alt det praktiske forberedende arbejde (eks. byggetilladelse, byggetegninger, arbejdsbeskrivelser osv.) og med at finde løsninger, der sænker kvadratmeterprisen for hele byggeriet.
  • Tjek kvadratmeterpriser på huse i området. Det er altid godt at have en idé om prisniveauet, så man får en bedre forståelse for, hvor meget det giver mening at investere i projektet.

moderne og stilrent arkitekttegnet hus

Hvad koster en tilbygning?

Prisen på en tilbygning afhænger altid af de valg, du træffer – der findes ingen standardpris for en tilbygning.

Prisen på en tilbygning kan ses enten som en kvadratmeterpris eller en totalpris, hvor totalprisen bl.a. afhænger af, hvor stor tilbygningen skal være.

Alt efter hvilke materialer, byggemetoder og hvilken kompleksitet tilbygningstypen har, så kan kvadratmeterprisen lande på alt mellem 8.000 og 25.000, hvor førstnævnte er meget billigt og sidstnævnte usædvanligt dyrt.

Vil du have en idé om prisniveauet på din tilbygningsdrøm, så kan du beregne en vejledende pris med vores online prisberegner – hurtigt, nemt og helt gratis:

→ Beregn prisen her ←

tilbygning.prisberegning.dk