Free cookie consent management tool by TermsFeed Tilbygning til Sommerhus »» Start Her - Beregn Din Pris Online

Tilbygning til sommerhus

Sådan fungerer vores service

Indtast opgaven

Indtast din opgave i beregneren

Pris pr. mail

Du får din vejlede pris pr. mail med det samme

Du ringes op

Vores rådgivere vil hjælpe dig videre med projektet

Beregn prisen her

Sommerhuset er familiens fristed – er der ikke nok plads i et fritidshus, så er det tit en prioritet at få udvidet. Det kan man gøre med en tilbygning til sommerhuset.

Her kan du finde info og inspiration til dit sommerhusprojekt – få overblik over regler, gode fifs og prisniveauet på sommerhustilbygninger.

→ Prøv vores online prisberegner nu, hvis du gerne vil have en idé om prisniveauet på din tilbygningsdrøm!

Hvornår bygger man en sommerhustilbygning

Tilbygninger til sommerhuse handler for det meste om en ting – plads!

Selvom man sagtens kan sige det samme om tilbygninger til villaer, så er det i høj grad et udbredt problem på sommerhusområdet – sommerhuse er ganske enkelt tit alt for små.

Er man på udkig efter et sommerhus, så kan det være svært at finde et perfekt sommerhus i et perfekt område til en ideel pris. Men man kan jo købe et sommerhus, der er lidt for lille, og så bygge til sommerhuset senere.

Alt efter forholdene på grunden kan man altså købe et sommerhus på 30 kvadrameter og fordoble sommerhusearealet bagefter.

Mulighederne med en sommerhustilbygning:

  • Flere soveværelser og børneværelser
  • Et større køkken
  • Et nyt køkkenalrum
  • Et ekstra badeværelse eller større badeværelser
  • En udestue/vinterhave

Reglerne for tilbygninger til sommerhuse

lille hvidt sommerhus ved vandet

Gælder de samme regler for sommerhustilbygninger som for normale tilbygninger? Det er uden tvivl vigtigt at få styr på, før man går i gang med tilbygningsprojektet.

Svaret er, at selvom reglerne ang. tilbygninger til sommerhuse er knap så strenge som ved helårshuse, så minder processen meget om byggeriet af almindelige tilbygninger.

Reglerne for sommerhuse og tilbygninger er:

  • Du skal ansøge om byggetilladelse, hvis sommerhusets boligareal udvides. Byggetilladelsen søges hos kommunen, og ansøgning skal inkludere tegninger og planer over den nye tilbygning.
  • Bebyggelsesprocenten må ikke overskrides – for sommerhuse er bebyggelsesprocenten normalt på højst 15 procent (med mindre andet er vedtaget i lokalplaner eller byplanvedtægter). Det betyder, at husets areal kun må fylde højst 15 procent af sommerhusgrundens areal.
  • Normalt må et sommerhus kun være i en etage – du må langt de fleste gange altså ikke bygge opad, men kun udad. Derudover må sommerhuset højst være 5 meter højt og ydervægge højst 3 meter over terræn.
  • Afstandskrav til skel er også vigtigt at overholde – der skal være mindst 5 meter fra tilbygningen til naboskel og stier.
  • Tilbygningen skal bygges ordentligt, forsvarligt og ansvarligt. Du må altså ikke bare smække et træskelet op og dække det med træplader. Tilbygningen skal være energirigtig, brandsikker og solid. Du kan finde alle reglerne for byggeriet i Bygningsreglementet.

Hvordan bygges en tilbygning til et sommerhus

Forløbet ifm. en tilbygning til et sommerhus minder meget om almindelige tilbygninger og nybyggeri.

En sommerhustilbygning indeholder typisk følgende elementer:

  • Fundament: Fundamentet er det, som tilbygningen hviler på. Tilbygningen kan hvile på enkelte punkter eller på en stribe/rand hele vejen rundt om huset langs ydervægge og bærende vægge. Fundamentet støbes i beton ved, at der graves huller, eller en rand, ned til den del af undergrunden, der er stabil. Heri hældes beton, som så størkner.
  • Terrændæk: Et terrændæk er den del af tilbygningen, der sørger for, at kulde og fugt ikke trænger op i husets konstruktioner. Terrændækket består af et isolerende lag, en radonspærre, en fugtspærre, armeret beton og evt. selve gulvbelægningen.
  • Tilbygningens "skelet": Selve skellettet, konstruktionerne der danner rammer for ydervægge og tagkonstruktionen, bygges typisk op i træ ifm. sommerhuse.
  • Klimaskærmen: Klimaskærmen er den/de dele af tilbygningen/sommerhuset, som holder vind, vejr og kulde ude – altså tag og ydervægge. Klimaskærmen bør være vindtæt, vandtæt og velisoleret.
  • Husets indre dele: Her taler vi om indervægge, gulvbelægning, elektriske installationer, vvs-installationer, badeværelser, lofter osv.
  • Vinduer og døre: Vinduer og døre bør være energirigtige, når de placeres i sommerhusets facade, da de bliver en del af klimaskærmen.

Hvordan finansieres en tilbygning til sommerhuset

De fleste tager et bank- eller realkreditlån for at finansiere en tilbygning. Hvis du har eget dit sommerhus længe, kan det også være, at du har nok friværdi i huset, som du kan belåne.

Udestuer - er de smarte ifm. sommerhuse

Sommerhus med opmuret udestue

Forskellen på en udestue og en almindelig tilbygning til et sommerhus er, at udestuer ikke er opvarmede. Hvis der er installeret varme, så er der ikke længere tale om en udestue, men en almindelig tilbygning.

Selvom der bare er tale om en udestue, så skal du stadig søge om byggetilladelse. Grunden til dette er, at reglerne for placering, højde og bebyggelsesprocent stadig skal overholdes, selvom reglerne er mindre stramme for selve byggeriet, når den nu ikke skal opvarmes.

Men er en udestue til et sommerhus en god investering?

Svaret er, at det afhænger af mange faktorer – og også af hvad du ser som en god investering.

Udestuer forlænger brugen af sommerhuset. Når det for længst er for sent at sidde på terrassen og sole sig, så kan man stadig sidde inde i udestuen til sent om aftenen, lunt og godt. Det i sig selv er en stor fordel i et sommerhus, hvor den slags aktiviteter er i højsædet.

Dog kan det være svært at sige, om investeringen kan betale sig, når det kommer til kroner og ører.

I visse tilfælde kan man argumentere for, at en udestue gør sommerhuset mere attraktivt for potentielle købere, men det afhænger selvfølgelig altid af køberen og tidens trends.

Udvider man huset med værelser, er der derimod en meget stor chance for at investeringen tjener sig hjem igen, og nogle gange kan man faktisk få profit ud af tilbygningen.

Er en sommerhustilbygning en god investering

En sommerhustilbygning kan være en rigtigt god investering – alt afhængig af sommerhusets nuværende tilstand.

Er dit sommerhus forholdsvist småt og ligger det i et attraktivt område, så kan en tilbygning til sommerhuset være en rigtigt god investering. Udvider du sommerhuset, så kan du nemlig åbne op for en helt ny målgruppe af købere: børnefamilier.

Børnefamilier kan sjældent nøjes med bare et soveværelse. Det, der betyder noget her, er plads til børnene.

Er dit sommerhus i forvejen stort, og overvejer du at udvide huset med eksempelvis en sauna, så er det mere tvivlsomt, at du tjener investeringen hjem igen. Der er nemlig ikke færre købere, der prioriterer, at der skal være sauna i det sommerhus, de vil købe.

Når man ser på sommerhustilbygningen som en investering, så er nøglen at kigge på køberes ønsker og behov. Kan du opfylde et alment behov, så er det oftest en god investering.

Hvad koster en tilbygning til et sommerhus

Prisen på tilbygninger til sommerhuse varierer, alt efter hvad den skal bruges til, og hvordan den skal konstrueres.

Skal tilbygningen bruges til almindelige værelser, så kan kvadratmeterprisen godt væres forholdsvist lav. Skal den derimod bruges til et nyt badeværelse eller et køkken, så er kvadratmeterprisen højere.

Vær også opmærksom på, at prisen også varierer efter landsdelen. Kvadratmeterprisen er en del højere i hovedstadsområdet, end den f.eks. er i Nordjylland.

Vil du gerne vide, hvad din tilbygningsdrøm kan komme til at koste, så prøv med fordel vores online prisberegner!

» » Du kan beregne prisen på en sommerhustilbygning her « «

tilbygning.prisberegning.dk