Free cookie consent management tool by TermsFeed Tilbygninger - fra idé til byggeri | Sådan kommer du i gang

Tilbygninger - fra idé til byggeri

Sådan fungerer vores service

Indtast opgaven

Indtast din opgave i beregneren

Pris pr. mail

Du får din vejlede pris pr. mail med det samme

Du ringes op

Vores rådgivere vil hjælpe dig videre med projektet

Beregn prisen her

Der er et stykke vej fra den del af processen, hvor du går og leger med tanken om at udvide huset med en tilbygning, til byggeriet rent faktisk kan gå i gang.

Men hele den forberedende proces kan gøres en del lettere, hvis du får den rette hjælp og har overblik over opgaverne.

Start med at få styr på det overordnede budgettet

Det første skridt, du bør tage, er at tale med banken og få afklaret, hvor meget du har råd til at bruge på din boligdrøm.

En tilbygning vil aldrig være en billig løsning, men bor du i et af de mere eftertragtede områder, så kan det faktisk være billigere at bygge til end at flytte til noget større.

Og investeringen vil så fald højst sandsynligt tjene sig hjem igen, hvis du sælger huset. Dette er sjældnere tilfældet, hvis man eksempelvis bygger opad og inddrager et uudnyttet loftsrum.

En samtale med din bankrådgiver kan give dig overblikket over, hvor meget du er i stand til at investere i projektet, og herefter kan selve planlægningen gå i gang.

Fastlæg hvordan tilbygningen skal se ud

Hvordan skal tilbygningen se ud? Hvilket materiale skal der anvendes? Hvordan skal tilbygningen placeres på det eksisterende hus? Disse spørgsmål skal der nu tages stilling til.

Det er meget vigtigt, at den nye tilbygning passer til det eksisterende hus rent stilmæssigt - ellers kan det faktisk skade salgbarheden. Derfor vælger mange også at få hjælp fra en arkitekt til denne del.

Arkitekten tegner et skitseforslag - en sammenfatning af dine ønsker til tilbygningen og arkitektens vision for projektet. Skitsen skal give dig en god fornemmelse for, hvordan tilbygningen kommer til at se ud i forbindelse med dit hus, når den står færdig.

Forbered projektet og indhent tilbud og tilladelser

Når der er enighed om, hvordan tilbygningen skal se ud, så kan planlægningsprocessen begynde.

Man skal bruge en byggetilladelse fra kommunen, før man begynder at bygge en tilbygning. Begynder man, før alle tilladelser er på plads, så kan man risikere at skulle rive tilbygningen ned igen.

Byggetilladelsen kan i mange kommuner søges online, og til ansøgningen skal du bruge en række målsatte tegninger og beskrivelser af projektet.

Du kan læse mere om byggetilladelser her.

Når tilladelserne er på plads, så kan du begynde at indhente konkrete tilbud på tilbygningen - det kan være tilbud på de elektriske installationer, på opmuring, kloakering osv.

Her kan du eksempelvis bruge en service, som den Prisberegning.dk tilbyder, hvor vi sætter dig i kontakt med de håndværkere, du har brug for - helt gratis.

Lav tidsplan, konkrete budgetter og kontrakter

Det sidste, du skal gøre, før selve byggeriet går i gang, er at planlægge selve byggeriet - dette kaldes også projekteringen.

Her kan du lave en tidsplan for arbejdet og koordinere de forskellige håndværkeres arbejde, så der spildes så lidt tid som muligt. Du kan også lave et konkret budget over alle de større og mindre udgifter, som tilbygningen indebærer.

Husk også at indgå skriftlige aftaler med de håndværkere og leverandører, som du vælger. Her kan du eksempelvis benytter AB 92, som er et standardiseret aftalesæt, der dækker mange af de tvivlsspørgsmål, der kan opstå ifm. en byggesag.

Så kan byggeriet gå i gang

Når alle tilladelser er indhentet og alle aftaler indgået, så kan byggeriet gå i gang.

Få overblik og delopgaverne ifm. byggeriet her - Opgavebeskrivelser

tilbygning.prisberegning.dk