Free cookie consent management tool by TermsFeed Ydervægge i tilbygning | Tilbygning.Prisberegning.dk

Ydervægge i tilbygninger

Sådan fungerer vores service

Indtast opgaven

Indtast din opgave i beregneren

Pris pr. mail

Du får din vejlede pris pr. mail med det samme

Du ringes op

Vores rådgivere vil hjælpe dig videre med projektet

Beregn prisen her

Ydervæggene i en tilbygning - også kaldet facaden eller ydermuren - fungerer som en del af husets klimaskærm. Klimaskærmen er den del af huset, der skal beskytte både huset og husets beboere mod vind, vejr og en række andre påvirkninger.

En god ydervæg er:

  • Holdbar og kan modstå vind og vejr
  • Vindtæt
  • Lydisolerende og varmeisolerende
  • Bærende og stabiliserende
  • Brandsikker eller brandhæmmende

Forskellige slags ydervægge

Fuldmurede ydervægge er tunge ydervægge. Tunge ydervægge kan opmures i mursten, gasbeton og lignende. Disse kan herefter pudses, eksempelvis i indfarvet puds, så man opnår et flot, ensartet resultat.

Ydervægge i træ er derimod lette ydervægge. Ydervægge i træ er beklædt på ydersiden med eksempelvis træplanker eller shingels, der er behandlet med træbeskyttelse, så de kan modstå fugt, sol og andre vejrforhold.

Den tredje slags ydervæg er ydervægge i monoblokke/vægelementer. Denne form for ydervægge anvendes oftest ved etagebyggeri og sjældnere ifm. tilbygninger. Her er væggene opbygget af store vægelementer - betonblokke i fuld etagehøjde der sammenføjes og udgør en komplet klimaskærm.

Hvordan konstrueres ydervægge?

Selve konstruktionen af ydervæggen afhænger bl.a. af materialet, der anvendes. Overordnet set plejer man dog at konstruere ydervægge som en “sandwich” - altså et med ydre og et indre lag og et isolerende lag imellem de to.

Anvendes der vægelementer kan man også konstruere muren med en formur af mursten og en bagmur af betonelementer - fordelen ved dette er en enklere og hurtigere konstruktion.

Læs også om indervægge - klik her

tilbygning.prisberegning.dk