Free cookie consent management tool by TermsFeed Solafskærmning i din glastilbygning | Beregn prisen på en tilbygning her

Solafskærmning i din glastilbygning

Sådan fungerer vores service

Indtast opgaven

Indtast din opgave i beregneren

Pris pr. mail

Du får din vejlede pris pr. mail med det samme

Du ringes op

Vores rådgivere vil hjælpe dig videre med projektet

Beregn prisen her

Tør man investere i en glastilbygning? Bliver den hed som en sauna, når solen står ind? Din nye glastilbygning er ikke kun en pengemæssig investering, det er også en investering i familieliv, fritid og velvære. Og så er det jo vigtigt, at den er rar at opholde sig i.

Bekymringer for solens gener er ingen grund til at vælge en glastilbygning fra. Der findes nemlig mange rigtigt gode og smarte løsninger inden for solafskærmning nutildags. Dem kan du finde info om her.

Solafskærmning i glastilbygning

Hvorfor bekymre sig om solen?

  • Varme: Når solen skinner direkte på en glastilbygning, så stiger temperaturen indenfor, og det kan hurtigt komme til at føles som en sauna.
  • Falmning: Er du super glad for dine møbler, så husk, at solen gennem længere tids påvirkning kan blege dine møbler, udtørre træ, få farver til at falme.
  • Blænding: Det er ikke kun en øget temperatur, der kan genere. Hvis du sidder i tilbygningen og skal knibe øjnene sammen for at kunne se noget, så er det langt fra optimalt.

Vinduesfilm

Vinduesfilm, også kaldet vinduesfolie eller solfilm, er en solreflekterende film, som man klæber på vinduerne. Det er en tilgang, der løser flere problemer. Vinduesfilm kan nemlig både fungere som solafskærmning, og filmen kan give mere privatliv, hvis tilbygningen eksempelvis ligger et sted, hvor naboer og forbipasserende kan kigge ind.

Vinduesfilm fås i en version, der ikke kun stopper solens uv-stråler. Den skaber også en spejleffekt, der gør, at man kan se ud, men at man ikke kan se særligt langt ind i rummet.

Denne løsning gør selvfølgelig, at lyset i rummet ændrer sig, og det er ikke nødvendigvis alle der er interesserede i dette. Derudover ændrer det også tilbygningens udtryk og stil udefra.

Solgardiner og persienner

Indvendig solafskærmning

Solgardiner fås i mange forskellige udformninger, teksturer og farver, så du har rige muligheder for at finde noget, der passer til dig og din stil.

  • Almindelige stofgardiner - store stykker stof som er monteret på en skinne, og som kan trækkes til og fra.
  • Plisserede gardiner - gardiner der minder om persienner, men som er udformet i stof. Ligesom persienner kan de trækkes lodret op og folder sig pænt sammen.
  • Foldegardiner - gardiner der folder sig sammen i bredere lag.
  • Rullegardiner - gardiner der rulles sammen på en rulle og er helt flade og jævne uden folder.

Tilbygninger med glastag har oftest brug for en form for afskærmning oppefra. Og her er det oplagt med foldegardiner eller rullegardiner, der er nemmere at håndtere i skrå eller vandret tilstand. Det kan være svært at nå derop, så derfor tilbyder de fleste leverandører også automatiske løsninger, hvor du mekanisk kan styre gardinerne ved hjælp af en kontakt monteret i væggen.

Persienner er også en løsning, der egner sig bedst til lodrette flader. Persienner er vandrette lameller i træ, som man kan justere vinklen på og derved afskærme helt eller delvist alt efter behov.

Det største problem, som man typisk har med persienner, er, at de samler støv og er besværlige at støve af. Her kan du evt. overveje en løsning, hvor persiennerne er monteret mellem to vindueslag (altså indbygget i vinduespartierne), så der ikke samler sig støv på dem.

Udvendige markiser og screens

Forskellen på markiser og screens er i realiteten et spørgsmål om vinkler. Screens er en form for rullegardiner, der rulles lodret ned over vinduesfladen, hvor markisen rulles skråt ud fra muren og altså ikke dækker hele vinduesfladen.

Man bruger oftests screens i erhvervssammenhænge, fordi de netop dækker hele vinduesfladen og typisk er ret tykke/mørke, men de kan også anvendes i private hjem.

Markiser derimod dækker ikke vinduet som sådan, og man kan stadig se ud i haven.

Fordelen ved udvendig afskærmning som disse to typer er, at de er faste installationer (de er der med andre ord bare), og du behøver ikke tage stilling til pladskrav og boligindretning. Udenpå huset er de også diskrete. Når de ikke er i brug, så er de meget neutrale og tilforladelige.

Fast afskærmning

Fast solafskærmning over vindue

Faste solskærme kan bestå af faste lameller, der er monteret i en skrå vinkel på en ramme, der er monteret over eller ved siden af vinduer. Man placerer altså solskærmene der, hvor man forventer, at der oftest vil være brug for dem, og så lader man dem bare være der.

Faste solskærme har den fordel, at de ikke kræver nogen energi eller vedligeholdelse. Man kan derudover få faste solskærme, der har indbyggede solceller, så hvis man allerede har et solcelleanlæg, så kan det være en rigtigt fin løsning.

Hvordan vælger du?

Det vigtigste er, at løsningen passer til dine praktiske behov. Det kan en god leverandør oftest råde dig om. Men der er visse dele af beslutningen, som de ikke kan hjælpe dig med - eks. udseendet og prisklassen. Her er to gode råd til den del af beslutningsprocessen:

  • Tænk ‘arkitektur’: Det er ikke nok at vælge en solafskærmning der er pæn, den skal også gerne passe til den nye glastilbygning. Hvis du vælger helt almindelige stofgardiner, så er det jo helt op til smag og behag, om de skal være blomstrede eller kulsorte, men vælger du mere faste former for solafskærmning, så er det vigtigt at tænke på helhedsopfattelsen. Former, teksturer og farver skal gerne harmonere med arkitekturen. Noget af det, der gør et hus mindre salgbart, er nemlig, hvis faste elementer virker klodsede, malplacerede, for provokerende eller aparte. En ny ejer ville evt. synes, at solafskærmningen skal skiftes ud.
  • Lad pris og ‘værdi’ gå hånd i hånd: Solafskærmning fås i mange forskellige prisklasser. Er du i markedet efter en luksusløsning, så koster det også, og hvis du er helt med på den, så er der jo ingen problemer. Men er prisen en vigtig faktor, så er det værd at overveje, hvor meget god og nem solafskærmning er værd for dig i hverdagen. Man kan nemlig godt fristes til at købe en billig form for solafskærmning, når man allerede er ude i at betale store summer for en ny tilbygning. Men billige løsninger er ofte heller ikke så gode, som de lidt dyrere. Billige foldegardiner holder evt. ikke så længe som de dyrere, de er måske mere besværlige at betjene, og de ser måske også mindre pæne ud. Det er altid bedre at investere i en løsning, som man er glad for, men som koster lidt mere. Ellers kommer man alligevel ofte til at bruge penge på at opgradere senere hen.

Når du er i tvivl, så kan du overveje at spørge arkitekten, der tegner tilbygningen. Arkitekten er nemlig trænet til at få stil, udtryk og økonomi til at passe sammen!

tilbygning.prisberegning.dk