Free cookie consent management tool by TermsFeed Tilbygning med fladt tag | Start her → Beregn en pris online nu

Tilbygning med fladt tag

Sådan fungerer vores service

Indtast opgaven

Indtast din opgave i beregneren

Pris pr. mail

Du får din vejlede pris pr. mail med det samme

Du ringes op

Vores rådgivere vil hjælpe dig videre med projektet

Beregn prisen her

En tilbygning er en god måde både at få mere plads, mere lys, mere liv og en bedre udnyttelse af huset.

Når der bygges til i Danmark, så falder valget ofte på en stilren, enkel og moderne tilbygning med fladt tag. Denne tilbygningstype kan du læse om her og få gode råd og vejledning om dit byggeprojekt.

Hvad koster en tilbygning med fladt tag?

Prisen på en tilbygning varierer selvfølgelig, alt efter hvilket materiale man vælger, hvor stor tilbygningen er, hvor i landet den bygges osv. Og derfor er det også svært at give et godt svar på, hvad en tilbygning koster, på stående fod.

Derfor har vi gjort det muligt for dig at beregne en vejledende pris på en tilbygning med prisberegneren øverst på siden - så kan du få en god idé om prisniveaut på din drømmetilbygning på få minutter.

Beregneren er naturligvis helt gratis og uforpligtende at anvende.

Opmuret eller i træ/glas?

hvid tilbygning med fladt tag

En tilbygning med fladt tag kan både bygges som en trætilbygning eller en opmuret tilbygning - eks. i mursten eller betonblokke med facadepuds.

En trætilbygning er typisk billigere at bygge end en opmuret tilbygning. Arbejdet kan udføres af en tømrer, som også monterer vinduer, døre, tag osv. Vil man have en muret tilbygning, så får man også brug for hjælp fra en murer.

Tilbygninger i træ kræver dog også en del mere vedligeholdelse end en muret tilbygning. Træfacader bør males eller lakeres igen, når malingen begynder at blive slidt, skalle af o.l. Dette er vigtigt, da der ellers kan ske skade på træværket, eks. svampeangreb, råd og fugt i tilbygningens indre konstruktion.

En trætilbygning er det populære valg i dag

På trods af det større behov for vedligeholdelse, så vælger rigtigt mange danske boligejere en trætilbygning, når der skal bygges til. Og det er der en god grund til.

Træ er en del mere fleksibelt end mursten og beton. En tilbygning i træ kan bygges i mange forskellige stilarter, udtryk, farver og teksturer.

Trætilbygning med fladt tag

Blandt de mest populære valg nutildags er den sortmalede trætilbygning med fladt tag. Denne tilbygningstype er kubistisk, har store glaspartier, og står i kontrast til det eksisterende hus - dette kan skabe en spændende dynamik mellem gammelt og nyt, næsten uanset hvilken hustype du har.

Du bør dog altid tage hensyn til huset og omgivelserne, når du træffer et valg om stilen på tilbygning - vi anbefaler altid at få en arkitekt med på råd.

Regler om flade tage

Man må ikke bygge helt flade tage i Danmark. Før i tiden fandtes der ingen regler om dette, men det er der i dag.

Flade tage skal have en hældningsgrad på mindst 2,5 procent, hvilket svarer til 2,5 cm pr. løbende meter. Selvom der er denne lille hældning, så kalder man det dog stadig et fladt tag.

Grunden til dette krav er, at man på den måde undgår, at der samler sig pytter af regnvand eller smeltevand fra sne ovenpå taget, som kan sive ned i tagkonstruktionen og føre til fugtskader, svamp, råd og dårligt indeklima.

Man kan dog rent arkitektonisk sagtens få en tilbygning, der ligner, at den har et helt fladt tag. Man kan eks. etablere en form for "krave" rundt om taget i forlængelse af ydervæggene, der skjuler hældningen - her er det dog vigtigt, at der installeres tagbrønde, som gør det muligt for vandet at løbe af taget.

Funkisstilen eller den moderne stil

Tilbygninger med flade tage betegnes oftest som moderne tilbygninger. Men moderne tilbygninger henter mange af deres kerneelementer fra en anden byggestil: funkisstilen.

Funkis får sit navn fra "funktionalisme" - byggestilens primære filosofi er, at tilbygningen/huset skal være funktionel, altså tilpasses beboernes behov for plads, dagslys og skønne udsigter osv. Tidligere byggestile har traditionelt lagt større vægt på at huset først og fremmest skulle se pænt og symmetrisk ud.

Funkisstilen vandt indpas i Danmark i starten af det 20. århundrede, og funkishuse er den dag i dag i høj kurs blandt huskøbere.

Moderne tilbygninger har som sagt hentet mange af elementerne fra funkisstilen, bl.a.:

  • Fokus på funktionalitet, altså på brugen af tilbygningen - det er oftest her man starter, når man bygger til. Man spørger sig selv, hvad tilbygningen skal bruges til, og designer den efter funktionen.
  • Fokus på følelsen af plads og rummelighed - dette er særligt noget af det, der godt kan mangle i ældre huse. Parcelhuse kan eksempelvis godt føles lidt tætte og mørke. Højt til loftet og flere niveauer kan afhjælpe denne følelse.
  • Fokus på lysindfald - et godt lysindfald i tilbygningen kan højne livskvaliteten for beboerne i huset, da vi som mennesker får megen af vores energi fra dagslys og sollys. Man tænker ofte i store vinduespartier, eller vinduespartier der er placeret på det præcist rette sted. Det kan også skabe en rigtigt god effekt at inkludere vinduespartier, der "går om hjørner" - altså at man lader et hjørne i tilbygningen bestå af to glaspartier, der mødes i hjørnet. Dette skaber lysindfald fra flere vinkler med god effekt.

hvid villa med moderne tilbygning med fladt tag

Gode råd om din tilbygnings stil og udseende

Valget af stil, materialer o.l. afhænger først og fremmest af din egen smag og dine ønsker til tilbygningen. Men derfor er det stadig en god idé at tage højde for visse elementer, når du planlægger, hvordan tilbygningen skal se ud.

  • Tænk altid på helheden først. Det er vigtigt, at huset fremstår som en samlet enhed - ellers kan det i værste fald miste værdi og blive mindre salgbart senerehen.
  • Placering af vinduespartier bør tage højde for forholdene på grunden. Det er eksempelvis ofte spild at placere et vindue et sted, der altid ligger i skygge. Det er desuden godt at placere vinduer der, hvor der er det smukkeste udsyn til haven.
  • Det er næsten altid en god idé at renovere eller ombygge huset, når du bygger til. Rent visuelt kan du i så fald sørge for, at der er harmoni mellem den gamle og den nye del af huset. Bygger du et parcelhus om, så kan man eks. bygge en tilbygning i træ og samtidig skifte vinduer (hvis dette alligevel skulle gøres på et tidspunkt), så træet i tilbygningen kan matche vinduesrammerne i huset. Man kan også vælge at hæve loftet i parcelhuset, så det går til kip, og installere ovenlysvinduer, så man får en god overgang fra en ellers meget mørk del af huset til den nye, lyse del.
  • Få hjælp fra en arkitekt - det er det vigtigste råd. Det, du ikke ved selv om lysindfald, byggestile, pladsudnyttelse osv., ved en arkitekt. Arkitekten kan desuden hjælpe dig med at sænke kvadratmeterprisen på tilbygningsprojektet ved at foreslå andre løsninger og byggemetoder.

Hvordan starter du byggeprojektet?

Du kan evt. starte det her.

Vi tilbyder - helt gratis og uforpligtende - at sætte dig i kontakt med en arkitekt, en tømrer, en murer og alle de andre fagpersoner, som du har brug for hjælp fra, når du skal bygge til.

Vi arrangerer gratis møder med fagpersoner hjemme hos dig. På den måde kan fagpersonerne se forholdene i huset og på grunden, høre om dine ønsker og behov og herefter sammensætte gode, konkurrencedygtige tilbud på tilbygningsprojektet.

Du kan læse mere om vores gratis mødeservice her - Om Prisberegning.dk

tilbygning.prisberegning.dk