Cookie Consent by Cookie Consent Pris på en tilbygning på 2 min. | Tilbygning.prisberegning.dk

Tilbygninger og kvadratmeterpriser

Sådan fungerer vores service

1

Indtast opgaven

Indtast din opgave i beregneren

2

Pris pr. mail

Du får din vejlede pris pr. mail med det samme

3

Du ringes op

Vores rådgivere vil hjælpe dig videre med projektet

Beregn prisen her

Når man taler om, hvor meget en ny tilbygning koster, så handler det oftest om kvadratmeterpriser.

Grunden til dette er, at en tilbygning indeholder så mange elementer og involverer så mange fagpersoner, at det er svært på stående fod at opstille et fyldestgørende budget eller et detaljeret overslag på, hvor meget en tilbygning kan komme til at koste.

Kvadratmeterprisen for en tilbygning er ikke en universel pris. Prisen for en tilbygning vil oftest blive én pris for dig og en anden for din nabo. Kvadratmeterprisen afhænger altid af mange forskellige faktorer, bl.a. materialevalg, byggestil og endda geografi.

Hvad kan få kvadratmeterprisen til at stige?

  • Badeværelser, køkkener og andre rum med afløb kan få kvm-prisen til at stige. Hvis der skal nyt afløb i tilbygningen, så skal der også kloakering til. Dette vil gøre kvadratmeterprisen højere.
  • Opmurede tilbygninger er typisk dyrere pr. kvm end tilbygninger i træ.
  • Hvis du bor i Storkøbenhavn er kvadratmeterprisen for en tilbygning højere end f.eks. i Nordjylland - typisk omkring en tredjedel højere. Grunden til dette er ikke fuldt ud undersøgt og fastlagt. Men det kan tænkes, at timelønnen for håndværkere er højere i Storkøbenhavn, ligesom inden for de fleste andre fag.
  • Eksklusive materialer er naturligvis dyrere end standardmaterialer - marmor, mahogni o.l. koster mere end fliser og fyrretræsgulve.
  • Standardløsninger er altid billigere end specialløsninger - hvis du eks. skal bygge i forskudte planer, så vil det ofte koste mere end en tilbygning, der er i et niveau og i en etage.
  • Luksuselementer, eks. vinkælder, sauna osv., vil selvfølgelig få prisen til at stige.
Tilbygning i træ om dagen

Hvordan kan man få kvadratmeterprisen til at falde?

Den bedste løsning til dette er ved at alliere dig med en fagperson.

En god arkitekt kan typisk hjælpe dig med at finde alternative løsninger og materialer, der sænker kvadratmeterprisen. En erfaren entreprenør/håndværker vil evt. også kunne hjælpe dig med dette.

Det er dog aldrig en god idé at gå på kompromis med kvalitet, når der skal bygges til, da en tilbygning er en stor investering uanset hvad. Når det så er sagt, så findes der kvalitetsmaterialer, der koster mindre end andre, og det er bl.a. disse, som en byggerådgiver kan hjælpe dig med at finde frem til.

Derudover kan du også sænke prisen ved selv at være medbygger. Dette kræver selvfølgelig, at du har den rette erfaring og det rette håndelag - og selvfølgelig tiden til at udføre arbejdet.

Hvad er de typiske kvadratmeterpriser for en tilbygning?

Der er, som sagt, ikke nødvendigvis en standard-kvadratmeterpris for en tilbygning.

Kvadratmeterprisen kan lande på alt imellem 8.000 og 25.000, hvor førstnævnte er meget billigt og sidstnævnte meget dyrt.

Vil du gerne vide, hvor meget din drømmetilbygning kan komme til at koste, så prøv meget gerne vores prisberegner.

Vær dog opmærksom på, at prisberegneren tager udgangspunkt i "københavnerpriser". Hvis du bor på Fyn eller i Jylland vil prisen være ca. 2/3 af den beregnede pris.

Beregn din pris her

Andre beregnere

Prøv vores andre beregnere lige her, og få en pris på 2 minutter.